OM OS 

49'er  er en meget udstyrskrævende sport

49'er sejlads er highperformance sejlads og en meget udstyrskrævende sport. De høje hastigheder på op til 45 km/timen, som båden når op på, samt vejr og vind, slider på båden og udstyret. Hyppige reparationer og udskiftning af slidte dele, såsom sejl, mast og tovværk, er derfor noget vi bruger meget tid og mange penge på. 

Phillip Lyngbek Styrmand Fortyniner.jpg

Styrmand Phillip Lyngbek 

At sejle 49'er, som er en af de mest teknisk udfordrende bådtyper, kræver fokus, vedholdenhed og godt teamwork 

Egentlig skulle jeg have gået til ridning. Men da jeg som 9-årig i en sommeraktivitet kom på vandet sammen med søspejderne i Skovshoved Havn, stod det lysende klart for mig, at jeg skulle sejle. 
 

Det blev starten på et helt nyt liv med en masse sjove og spændende oplevelser og en rød tråd i mit liv. Jeg kan altid finde nye områder inden for sejlsporten, hvor jeg kan forbedre mig og udfordre mig selv. Alt lige fra samarbejde med andre, til at lære fra mig men også at kunne håndtere pressede situationer og konflikter. Glæden ved at være på vandet og på havnen har altid været stor, lige siden min første tur på Øresund. Det er grunden til, at jeg forsat nyder at dyrke min sport. Den definerer hvem jeg er og giver mig en særlig drivkraft, som jeg tager med mig rundt i alle andre aktiviteter i min hverdag.
 

Fra 2015 til 2019 gik jeg på Falkonergårdens Gymnasium med Team Danmark ordning, så jeg kunne forfølge mit mål om at blive elitesejler. 

Laurits Vinter Helm fortyniner.jpg

Gast Laurits Vinter 

Kombinationen af den store fysiske og tekniske udfordring i 49eren appellerer stærkt til mig

Jeg startede mit sejlerliv som 8-årig. På det tidspunkt var fodbolden vigtig men efter et år med begge dele, var det sejlsporten, der vandt. 

Sejsport krævede bare mere af mig end fodbold. Det tændte mig.  Efter altid at have spillet fodbold, besluttede jeg derfor efter et par år, at sejsport gav mig mest. 

Man skal være hurtig, smidig og stærk. Man skal have hænderne skruet rigtig godt på, være klog på vind og vejr, kommunikation, mennesker, logistik og økonomi. Altsammen noget, man også bruger alle andre steder i livet, end lige præcis ude på banen og under 49er VM. Derfor sejler jeg. 

 

I 2019 tog jeg studentereksamen fra Marselisborg Gymnasium efter 4 år på Team Danmark ordning – en ordning, som gav mig en fin mulighed for at kombinere studierne, fritidsjob og sejle på topniveau.